Антон от Ел Ей бил бавачка и касапин



Антон Касабов има всичко, което Холивуд иска – сини очи, перфектно тяло, самодисциплина, харизма и актьорско присъствие. Затова годините му на упорита работа по мечтата да стане част от Меката на киното, започва да му се отплаща.

Многократният световен шампион по таекуондо се разписа в „Час пик“, „Текен“, запозна се с куп звезди, тренирайки децата им в школата си по бойни изкуства, и се учи на занаят в студиата на най-добрите кинаджии в Ел Ей. Тези дни той призна във Фейсбук, че готви филм за Апостола. Съвсем нелека и много отговорна задача, за която се готви усърдно, защото иска да спечели света с историята на истински герой. За разлика от американските, които са предимно рисувани свръх човеци Батмани или Спайдърмени. Преди да заживее в Ел Ей до звездите, красавецът мина през много изпитания и приключения. Затова някои продуценти там му предлагат да направят филм за неговия живот, който със сигурност би привлякъл много хора в салоните.

За Левски

Макар да заспива под хълмовете на Холивуд и блясъкът на славата да изкушава на всяка крачка, мислите в главата на Антон са със субтитри на български език. Не спира да милее за родината си. Затова той запретна ръкави и се зае да направи филм за живота на Васил Левски, с американски кинаджии.

„Искам да поздравя всички българи по случай националния празник 3 март. Никога не трябва да забравяме саможертвата на героите, дали живота си за освобождението ни от турско робство. Неслучайно думите на Апостола и неговия ореол са изключително актуални, особено сега при опита да се промие и разводни историята на България. Живея в Лос Анджелис вече 21 години, но нося българското в себе си и се опитвам при всеки подходящ случаи да запозная американците с нашата история и култура“, разказва Антон, който ще дръзне да изиграе Васил Иванов Кунчев.

Титулната страница на сценария

Филмът ще разкаже за най-важните 4 години от живота на Апостола и създаването на революционните комитети. Ще има повечко екшън. Ще се снима в България, лентата ще има субтитри на английски, защото ще атакува и международния кинопазар. „Надявам се снимките да започнат тази година. В същото време не искам да е прибързано направен филм. Много хора подкрепят идеята и жадуват за нещо истинско от нашата история. Американците имат измислени герои като Супермен и Батман, ние имаме истински герои, от плът и кръв като Левски и Ботев. Нека ги покажем”, разправя още Антон.

За живота в Ел Ей

В момента Тони посещава популярно актьорско училище, явява се на кастинги за филми и реклами, макар конкуренцията да е голяма и от цял свят. Последната една година той се занимава с продуциране на екшън филми и сега има няколко проекта с имена от Холивуд, който ще се снимат у нас. Почти всеки ден води групи с деца от всякаква възраст в школата си, а отскоро и на българчетата в училището в Ел Ей. Малките нинджи, както ги нарича, му показват света през своите очи - чисти и необременени, а той им разкрива техники от 29-годишния си опит в таекуондото. Уроци при него са взимали хлапетата на Дейвид Бекъм, Никалъс Кейдж, Уесли Снайпс, Розана Аркет. Свободното си време Антон прекарва с приятели, повечето американци, и през уикендите се събират на плажен волейбол и барбекюта. Три пъти седмично тренира с едни от най-добрите каскадьори в Холивуд, а неделята е запазено време за църква и релакс. Актьорската школа, която сега посещава, е на Диана Касъл, чийто метод е свързан с много работа над въображението, а сред учениците й са били доста известни актьори. „В Лос Анджелис си емигрант, защото не си американец. Тук не си българин, защото си емигрант. Все едно нямаш никъде дом. Това е лошото. Но пък взимаш най-доброто от двете култури. Отидох там с хилядолетната ни история - в контраст с тяхната. Това ме кара да се гордея“, казва Антон, който се разписа и на сцената на „Денсинг старс“.

Боядисвал детска градина на минус 30

„Едно време беше събитие да гледаш филм на видео. Имаше го само една съученичка - Моника. Тогава съм бил на 8 години. Веднъж отидохме у тях и тя, понеже имаше двама братя, ни пусна "Големият бос" на Брус Лий. От този момент вече имах различно светоусещане. Знаех какво искам да правя с живота си. Исках да бъда най-добрият в бойните изкуства и да съм актьор, който да играе в подобни филми. Спортувах дотогава борба, волейбол, плуване, но нищо не задържаше особено вниманието ми. На 19 вече бях в националния отбор по таекуондо, Слави Бинев ни бе треньор. Тогава спечелих първата европейска титла за България и два златни медала. Върнах се, продължих да се състезавам, станах пет пъти европейски. Имах братовчед, който беше в специалните сили у нас. И му дадоха служба в Ню Йорк, в ООН, да бъде охрана на посланика ни. Той ми изпрати покана да замина и аз. Навърших 21 и на другия ден се качих в самолета“, спомня си Касабов. Още щом кацнал в Ню Йорк, изживял шок. „Като погледнеш нагоре, няма небе, толкова са огромни небостъргачите, че се сливат. Живях в служебния апартамент на братовчед ми няколко месеца. Имах туристическа виза за 6 месеца. Но трябваше да се издържам. Работех всичко. Първо боядисвах детска градина в едно градче Янкърс. Записах се в школа по таекуондо, но нивото беше доста ниско и като видяха уменията ми, предложиха аз да водя групи. Звучи нескромно, но нашата школа е от най-добрите в света. Там не ми плащаха много, но се поддържах във форма. Пътувах сутрин до Янкърс, град с много афроамериканци, малко като гето, боядисвах тази градина по 12 часа на ден. Цял месец отне. То беше люта зима, минус 30 градуса и боята замръзваше. Влизах в строителния комплекс да я загрявам и излизах пак да мажа. Много каляващо преживяване. Вечер се връщах и тренирах деца в школата. През уикенда ходех на състезания, на щатски, национални. После бях касапин в магазин на месо. Тренирах едно момче от италиански произход, баща му май беше от мафията в Ню Йорк. Та магазинът за месо беше негов. Играех си с ножа, правех се на нинджа и веднъж си порязах пръста. После бях бавачка на децата на супермоделка от Бразилия за 6 месеца. Свърза ме пак родител на дете от таекуондото. Хлапетата, които гледах, бяха момче и момиче, на три и пет години. Майката ме попита защо и аз не съм модел. Препоръча ме в нейната агенция и оттам тръгна „кариерата“ ми на модел“, спомня си Антон. Имало момент, в който Мадона се интересувала от него за снимки в клипа й. Антон обаче късно видял съобщението от агентите си на пейджъра.

С хлапета от школата

 

Живял при клошар богаташ

В Ню Йорк обаче не му допада - нито града, нито хората, нито времето. Изкарал там две години. Тръгнал за Ел Ей. „Бях взел от една книжарница карта на града. Винаги съм искал да се установя в Холивуд. Пътувах с два куфара и 700 долара в джоба си. Това беше през 1997 г. В центъра на Лос Анджелис имаше само мексиканци и чернокожи, които се водят с много нисък социален статус. Отседнах в хотел в гетото. Беше евтин, а аз бях единственият бял. Един ден минавах край някаква бензиностанция, попривършил парите, когато ме видя възрастен човек. Той си зареждаше колата. Погледа куфарите, мен и попита дали си търся квартира. Каза, че дава стая под наем за 400 долара, а аз имах 450. Божи пръст. В такива моменти се закалява вярата в Господ - когато минаваш през тежки изпитания“, уверен е Антон.

Старче  то бил най-странната пти  ца, която казва, че някога е виждал. Бил професор от чешки произход в най-реномирания колеж в Ел Ей по ядрена физика. И въпреки това клошар. „Доказали са, че понякога клошарството е психическо увреждане. Той имаше голяма къща и даваше много стаи под наем, но събираше от улицата всякакви вехтории. В дома му имаше все възрастни хора и аз делях тоалетната с някаква британска бабка със седем котки. Но когато си изправен пред улицата, избираш покрива над главата. Имаше месеци, в които съм ял само китайски спагети по петдесет цента. „Това ме кали, превърна ме в човека, което съм сега. За нищо не съжалявам. И тогава започнах да тренирам при един от най-известните корейски майстори - Хи Ил Чо, който е с девети дан. Той ми беше идол и мечтаех да се срещна с него. Записах се като обикновен ученик и още на първата тренировка той ми предложи да му водя групата с черните колани. Бях много поласкан. Така изкарвах и пари“, споделя още той.


Четете още:

🔴 Ние се завърнахме...

🔴 Алпинист закичи с 18-метров трикольор комплекса Богородица в Хасково

🔴 Как може Трети март да ни разделя!





Източник: Монитор





Коментари

горе